Velkommen til Eden Lifestyle

En livsstilsblogg med gode tips og råd der sunt kosthold, fysisk aktivitet og mentalt velvære er noen av "ingrediensene"

Det er viktig at vi mennesker tar godt vare på oss selv både fysisk, psykisk og sosialt slik at vi får en god hverdag og et godt liv

GOD helse ER en livsstil :-)

fredag 26. februar 2010

Et leserspørsmål:


Anonym skrev...

Hvorfor er det sunnere å spise mørk sjokolade enn lys sjokolade? Er det helt greit å spise kokesjokolade? Er takknemlig for svar!



Rita svarer...

Sjokoladen i seg selv er faktisk sunn, da denne er laget av kakaoplantens frø som inneholder sterke antioksidanter :o)

Det som gjør sjokoladen usunn er det usunne fettet.. En 40-grams lys sjokolade inneholder nemlig omtrent åtte gram med usunt, mettet fett! (og så har vi tilsatt sukker i tillegg selvsagt)

Jo mørkere og mer konsentrert sjokoladen er, jo mindre mettet fett er det i den :o)

Og JA, du kan trygt kose deg med litt kokesjokolade eller annen mørk sjokolade av og til :o))

Men husk: Det er ikke selve sjokoladen eller kakestykket m.m. som er skadelig.., det er MENGDEN! ;o)


2 kommentarer:

  1. Kjære Rita! Hvordan er det med rødvin, er det ikke sånn at det er sunt? Hilsen Bente og Toril ;)

    SvarSlett
  2. Hei Bente og Toril :o)

    Rødvin inneholder sterke antioksidanter, som i seg selv bidrar til et styrket immunforsvar. Det viser seg faktisk at chilensk vin har et høyere innhold av disse antioksidantene en annen vin :o) Dette kan skyldes flere faktorer som druesort og vekstklima.

    Rødvin har derfor blitt fremstilt som "hjertegodt" fordi det øker mengden av det "sunne" kolesterolet HDL. Men samtidig øker alkoholen i rødvinen mengden av triglyserider i blodet, dette er fettstoffer som lett avleires i blodårene.

    Men jeg kan trøste dere med at inntil ett glass rødvin om dagen for kvinner ikke øker sykdomsrisikoen :o) ... Men reduserer den heller ikke dessverre iflg nyere forskning ;o)

    Det er mange delte meninger om vin, men igjen så mener jeg det er MENGDEN og IKKE selve vinen eller annet som er skadelig ;o)

    Uansett.., det ER viktig å kunne tillate seg litt kos av og til :o) Det å nyte et glass smakfullt rødvin f.eks. i hyggelig selskap gir i hvertfall en mental helsegevinst om ikke fysisk :o))

    Ha en flott dag! :o)

    SvarSlett