Lyst på noe godt i helgen?
Prøv denne smakfulle og fiber-rike gulrotkaken som er enkel å lage i tillegg til at den er litt sunnere/magrere enn andre kake-alternativ ved at sukker er byttet ut med sukrin (et søtningsstoff som ikke tas opp i kroppen). Denne kan dere nyte med god samvittighet ;-)
Kaken (uten aprikoser) er også tryggere for diabetikere da den ikke inneholder sukker men sukrin som er et naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol.
Erytritol er særlig interessant fordi det ved siden av å ha de samme nøytrale eller gunstige egenskapene som andre sukkeralkoholer, tilføres kroppen så lite energi som 0,2 kcal/g, og sukkermolekylet gir ingen blodsukkerstigning i små mengder. Til sammenligning gir 1 kilo erytritol ikke mer enn 200 kcal, mens 1 kg hvitt sukker gir hele 4000 kcal eller 20 ganger så mye.
Ingredienser:
3 egg
250 g Sukrinmelis (helsekostbutikker)
1 dl Rapsolje
1 1/2 ts Natron
1 1/2 ts Kanel
(evt. litt nellik og kardemomme)
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
150 g Hvetemel
50 g Hi-Maize fiber (helsekostbutikker)
250 g revet gulrot
(evt. en neve hakkede valnøtter- og aprikoser i tillegg)
Topping:
200 g kremost naturell
150 g Sukrinmelis
2 ts vaniljesukker
Saften av 1/2 lime
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukrinmelis til eggedosis. Bland alt det tørre i en bolle og ha det i eggedosisen sammen med oljen. Tilsett revet gulrot og evt. hakkede valnøtter og aprikoser.
Topping; Pisk alle ingrediensene til en jevn glasur.
Steking:
Hell kakerøren i en smurt, rund form eller en usmurt rund teflonform. Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca.40 min. Avkjøl i formen og fordel glasuren jevnt utover kaken.
Vel bekomme og GOD helg! :-)
Tusen takk for spendende (og sunnere) oppskrift :) Skal prøve den til pappas bursdagsfeiring i morgen.
SvarSlettTusen takk for hyggelig tilbakemelding Beate :-)
Slett