Rita`s selvkomponerte chiligryte - en sunn, mettende og smakfull rett
Dette trenger du:
5-600 g kvernet kjøtt eller karbonadedeig
2 dl black eye bønner (eller andre mellomstore/store bønner)
2 dl adzukibønner (evt. andre små bønner eller linser)
2 mellomstore gule løk
1 rød- og 1 grønn paprika
1 liten boks maiskorn
1/2 pose champignon
1-2 røde chili
2 ts knust hvitløk
3 bokser knuste tomater eller tilsv. mengde hakkede ferske tomater
2 ss tomatpure (kan sløyfes)
Rosmarin (etter smak)
Timian (etter smak)
Salt og pepper (etter smak)
LITT sukker (etter smak/kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Bønner legges i vann kvelden før. Siles og skylles etter 8-9 timer, og kokes i nytt vann ca. 20 min. Siles og avkjøles. Oppbevares i en bolle med lokk.
- Bruk en stor kjele, og ha i hakkede tomater/knuste tomater på boks sammen med tomatpure som en basis.
- Kvernet kjøtt/karbonadedeig stekes sammen med kuttet champignon- og chili, og tilføres tomatsausen i kjelen.
- Strimle parika og løk, og ha dette direkte i gryten.
- Ha i hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper.
- La gryteretten koke en halvtime for å få frem smaken fra rosmarin, timian, chili, paprika og løken. Smak på ny og tilfør (om nødvendig) ekstra krydder/salt og pepper. Smak til med LITT sukker om retten er for syrlig.
- Ha tilslutt i maiskorn og bønner. La retten surre 10-15 min. under lokk.
Retten serveres med grove rundstykker.
Bon apetit! ;o)
Jeg kan garantere at denne smaker kjempegodt! ;))
SvarSlett