- Kroppen vår er en unik "maskin" som krever en type "bensin" der blandingsforholdet bør utgjøre ca. 55% karbohydrater, ca. 30% fett (hvorav kun 10% mettet fett/animalsk fett) og ca. 15% proteiner?
- At vitaminer er nødvendige for normale fysiologiske og biologiske prosesser i
kroppen, og som kroppen ikke produsere selv men må tilføres gjennom maten?
- Omega-3 fettsyrer fra fisk er viktige for hud, syn, hjerne, muskler og ledd, og at de har en blodtynnende effekt, som er gunstig for mennesker med hjerte-karsykdommer?
Nå har jeg endret på noen instillinger slik at det skal være mulig å legge inn kommentar :o)
SvarSlettHei!
SvarSlettKanskje jeg får dette til likevel?
Gratulerer med en FLOTT bloggside.
Her vil det GARANTERT komme mye interessant og nyttig informasjon om kosthold etter hvert - så følg med!
Kos deg med herlig Fårikål ! Tror jeg også bør ha en runde til i høst .
SvarSlettJa, fårikål egner seg til gjentagelse! ;o))
SvarSlettEr ikke lett å finne riktig mat for et sunt kosthold. For meg må slik mat være:
SvarSlett- Smakfull
- Lett å tilberede
- Mettende
- Slankende og oppkvikkende
- Billig
Finnes det i hele tatt slik mat? Kan du hjelpe meg?
M.
Et leserspørsmål:
SvarSlettHvorfor er det sunnere å spise mørk sjokolade enn lys sjokolade? Er det helt greit å spise kokesjokolade? Er takknemlig for svar!
Sjokoladen i seg selv er faktisk sunn, da denne er laget av kakaoplantens frø som inneholder sterke antioksidanter :o)
SvarSlettDet som gjør sjokoladen usunn er det usunne fettet.. En 40-grams lys sjokolade inneholder nemlig omtrent åtte gram med usunt, mettet fett! (og så har vi tilsatt sukker i tillegg selvsagt)
Jo mørkere og mer konsentrert sjokoladen er, jo mindre mettet fett er det i den :o)
Og JA, du kan trygt kose deg med litt kokesjokolade eller annen mørk sjokolade av og til :o))
Men husk: Det er ikke selve sjokoladen eller kakestykket m.m. som er skadelig.., det er MENGDEN! ;o)