Fårikål hører høsten til, og det beste med en slik middag er at den nesten lager seg selv, slik at man kan benytte en fin søndag til andre gjøremål enn å stå ved grytene ;o)
Selv bruker jeg lam som inneholder mindre fett, og masse pepper :o)
Visste du at pepper også har helsebringende egenskaper? Inntatt som krydder bidrar pepper til å øke både svetteutsondring og urineringen, og hjelper dermed til å dempe feber og fjerne giftstoffer. Videre stimulerer pepper smaksløkene og utskillelsen av fordøyelsesvæsker, noe som bedrer appetitten og styrker fordøyelsessystemet generelt.
1 kg lammekjøtt
1 kg hodekål
1 krydderpose hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, strø salt og pepper mellom lagene (pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder). Hell på vann og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 3 timer.
GOD SØNDAG! :o))
mm,fårkikål er utrolig godt!:)
SvarSlett