Vår smakfulle men undervurderte brokkoli inneholder en antioksidant ved navn Sulforaphane som blokkerer de enzymene som forårsaker ødeleggelse/nedbrytning av leddene ved Artrose (slitasjegikt)?
Les forskningsresultatet her:
http://www.uea.ac.uk/mac/comm/media/press/2010/sept/homepagenews/broccoliarthritis
Nå har vi altså enda en god grunn til å spise brokkoli, da denne antioksidanten ikke bare hemmer videreutvikling av en allerede fremtreden artrose, men virker også forebyggende og da mtp mennesker som trener mye eller utsetter kroppen for hard belastning ved tungt arbeid o.l.
Så hva med en kjempegod, men veldig enkel brokkoliform i kveld? ;-)
Dette er en av mine egne fredags-favoritter som jeg gjerne vil dele med dere:
Ingredienser:
1 stor frisk brokkoli
5 dl lettmelk
5 egg
salt og pepper (1/2 ts. av hver - eller smak til)
Urter som timian, oregano og basilikum (bruk det du har - ca. 1/2-1 ts.)
1 pk. kokt skinke (evt. annet magert kjøtt)
Ost om ønskelig
Fremgangsmåte:
Skjær stilken i biter og del brokkolien i små buketter. Kok dem ca. 5 minutter i lettsaltet vann.
Sil kokevannet godt av, og legg de i en smurt ildfast form (evt. bruk stekefolie om du vil unngå fett)
Visp sammen melk + egg, og tilsett litt salt, pepper og oregano. Hell blandingen over
brokkolien i formen. Kutt skinkeskivene i biter og legg dem utover på toppen. Strø litt raspet ost over om ønskelig.
Formen settes på midtrillen i ovnen og stekes på 225 ºC i ca. 15 minutter.
Serveres med grove rundstykker :-)
Ha en KOS fredagskveld og helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar