Velkommen til Eden Lifestyle

En livsstilsblogg med gode tips og råd der sunt kosthold, fysisk aktivitet og mentalt velvære er noen av "ingrediensene"

Det er viktig at vi mennesker tar godt vare på oss selv både fysisk, psykisk og sosialt slik at vi får en god hverdag og et godt liv

GOD helse ER en livsstil :-)

torsdag 13. mai 2010

Ned i vekt FØR sommeren???

"Plutselig" er det sommer igjen, og mange har selvsagt tenkt på det helt siden i fjor.. at.. "Neste sommer vil jeg være slank/slankere!" ;o) Men vi har da god tid, det er da et helt år til neste sommer?



Vel... så skjer det samme som skjer hvert år i mai måned... Vi pakker frem sommertøyet, og wops! Av en eller annen grunn har de "krympet" i boden under vinterhalvåret! Eller....?? Nei..., de har nok ikke det ;o)

Deretter begynner vi, febrilsk og med høyt stressnivå, å lete etter gode tips for "superspeed-slanking".. Vi har jo kun 2-4 uker på oss før vi skal inn i bikinien og ut på stranden!! HJELP!! :o/

Jeg møter noen av disse hvert år og hver dag på denne tiden.. Noen prøver seg på en lavkarbo-diett, andre benytter fett-dietten, babymat-dietten, eple-dietten, div. milkshake-dietter osv. osv. Og det forundelige er at man hvert år prøver seg på den samme dietten som ikke virket i fjor, eller som virket der og da men førte til vektøkning så snart man var ferdig med kuren :o/

La oss være litt realistiske.. INGENTING kommer av seg selv! Det finnes INGEN lettvinte og lynraske løsninger! Og i enkelte tilfeller må man til med en livsstilendring.. "Rom ble ikke bygget på en dag" og det blir ikke vi mennesker heller ;o)

Men.. vektreduksjon ER faktisk så enkelt som å tilføre kroppen litt mindre energi/kcal enn hva den forbruker i løpet av et døgn :o) Når det er sagt er det også viktig å sørge for at man får i seg de viktige næringsstoffene i en slik vektreduksjonsfase. Og dersom man i tillegg øker den fysiske aktiviteten, vil man oppleve ytterligere vektreduksjon samt økt helsegevinst.

Man trenger ikke gjøre det vanskeligere enn det faktisk er, og med SMÅ GREP over lengre tid vil man ikke bare gå ned i vekt, men samtidig unngå tap av viktige næringsstoffer, muskelmasse og ikke minst kunne beholde den vekten man ønsker og forbli der :o)

Noen tips:
  • Bytt ut de fete matvarene med magrere alternativer - f.eks karbonadedeig (gjerne av kylling/kalkun) fremfor kjøttdeig, flytende margarin (planteoljer) fremfor hardt margarin (mettet animalsk fett), ekstra lett melk fremfor hel- og lettmelk, mager ost fremfor vellagret osv.
  • Spis mye fiber - grovt brød/knekkebrød, fiberrik kornblanding/musli og mye grønnsaker (variert)
  • Lær deg kostberegningsprogrammet Mat på Data som du finner på Matportalen.no (nedlastning er gratis) for lettere å kunne finne ut hvor mye kcal og næringsstoffer hvert måltid inneholder osv.
  • Spis FØR du går i butikken for å handle mat ;o)
  • Øk din fysiske aktivitet - ved å velge trappen fremfor heisen og rulletrappen, gå/sykle hele eller deler av veien til jobb/skole, gå en kveldstur på min. 30 minutter osv.
Man trenger altså ikke å gå for dyre og "vanskelige" dietter, eller trene ved dyre helsestudioer for å oppnå vektreduksjon og bedre helse :o))

Om dere likevel føler dette blir vanskelig, så ta kontakt med meg eller en annen ernæringsfysiolog der du bor og få hjelp til valg av sunnere og magrere matvarer/retter, bergning av energiforbruk m.m.

Det ER mulig å endre livsstil uten å måtte føle at man forsaker ALT av livets goder :o)) Og husk! det beste resultatet oppnår du ved en vekreduskjon på 1-3 kg pr.mnd. :o)



Blogglisten




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar