Velkommen til Eden Lifestyle

En livsstilsblogg med gode tips og råd der sunt kosthold, fysisk aktivitet og mentalt velvære er noen av "ingrediensene"

Det er viktig at vi mennesker tar godt vare på oss selv både fysisk, psykisk og sosialt slik at vi får en god hverdag og et godt liv

GOD helse ER en livsstil :-)

torsdag 2. januar 2014

Refleksjoner til inspirasjon - Med ønske om et riktig GODT nytt år fylt med medmenneskelighet og glede

Kjære mamma       


Året 2013 har gitt oss tro, håp og kjærlighet i ordenes rette forstand. Du fikk et alvorlig hjerneslag i 2012, og din prognose var svært dårlig. Til tross for dette, kjempet du deg tilbake til livet som den "fugl Phoenix" du er. Fra å være passiv sengeliggende uten svelgefunksjon og dårlig respons på kontakt, er du i dag den gamle gode sprudlende mamma med ditt blide vesen, din ekte begeistring og herlige humør. Til tross for at du er lam i høyre side, bundet til rullestolen og mangler språk har du et beundringsverdig mot og en utrolig positiv holdning til livet. DU gir oss tro, DU gir oss håp, DU gir oss kjærlighet.

Gjennom året som har gått, har du lært meg å sette pris på de små ting i livet og betydningen av ordene tro, håp og kjærlighet. Du gir så utrolig mye av deg selv til tross for din tilstand, noe som gjør meg svært ydmyk, og besøkene hos deg gir meg mer påfyll i hverdagen enn noe annet. Jeg føler meg privilegert. Når jeg er hos deg ser jeg livet i et annet perspektiv, jeg føler tilstedeværelse på en annen måte, og ikke minst ro og fred som balsam for sjelen. Jeg vet at de andre som besøker deg også opplever det på samme måte. Du har endret våre liv, våre holdninger og verdier ved å vise din styrke og ditt pågangsmot som er mer enn sjelden å oppleve.

Dog er det noe som oppleves trist, både for deg og oss, men mest for deg...  Du ble aldri fanget av tidsklemmen, og du har alltid hatt tid til andre. Ukentlig stakk du innom familie og venner, og hadde alltid tid til en telefonsamtale med de som bor langt unna. Du sa alltid: "Man har alltid tid til det man har lyst til" Du har alltid stilt opp for familie og venner, og vært der for oss i tykt og tynt. Nå er det vår tur å gi tilbake. Imidlertid ser vi med sorg i hjerte at mange har "forsvunnet". Av og til når vi ser på gamle album gir du utrykk for stort savn etter dine kjære venner gjennom et langt liv. Dette har vært en vond opplevelse for deg, og det kan selvsagt være mange årsaker til deres uteblivelse, men vi håper likevel at de en dag vil komme innom eller sende noen ord.

Jeg vil referere til din gode og trofaste venninne Inger som har besøkt deg ukentlig siden du ble syk til tross for sine plager og liten mobilitet. Da jeg før jul takket henne for dette ga hun følgende ord til ettertanke: "Du vet, det er når vi havner i en slik situasjon at vi virkelig trenger våre venner. Vi andre kan fort havne i en lignende situasjon selv og da bør vi også tenke på hvor mye glede det ville gitt oss å et besøk, en telefon, et kort eller en blomst. Det skal så lite til." 

Og heldigvis finnes det mange som ser denne verdien av medmenneskelighet, som vår kjære familievenn Aase har vært helt enestående både før og etter at du ble syk. Vi vet hun betyr mye for deg, og at du setter umåtelig stor pris på at hun er innom flere ganger i uken. Ofte tar hun med sine barn og barnebarn som du også er veldig glad i. Du har ofte omtalt henne som en engel på jord, og det er hun virkelig. Vi er alle så utrolig takknemlig for at vi har henne i livet vårt.

Vi er også så utrolig takknemlige for at vi er en så nær og kjærlig familie der også dine barnebarn har viet mye av sin tid til hyggelig samvær med deg og oss gjennom året som har gått. Vi er veldig privilegerte.

Nå går vi inn i et nytt år, og jeg håper at vi med våre opplevelser kan inspirere andre til å bruke litt mer av sin tid på hverandre og til de som trenger det mest. For husk, det er nå vi har muligheten til å gjøre en forskjell, senere kan være for sent. Det skal så lite til...

Tusen takk for at du er du og all den kjærlighet du har gitt og fortsatt gir meg kjære mamma 

I takknemmelighet og med ønske om et harmonisk, fredfylt og GODT nytt år - Din datter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar