Velkommen til Eden Lifestyle

En livsstilsblogg med gode tips og råd der sunt kosthold, fysisk aktivitet og mentalt velvære er noen av "ingrediensene"

Det er viktig at vi mennesker tar godt vare på oss selv både fysisk, psykisk og sosialt slik at vi får en god hverdag og et godt liv

GOD helse ER en livsstil :-)

onsdag 7. august 2013

Birgitta`s kaviarsill med dill

Sommeren er på hell men minnene fra årets fantastiske feriesesong tar vi med oss videre :-)Som tidligere har jeg tilbrakt store deler av sommeren ved vårt herlige sommerparadis på Resø i den svenske skjærgården. Og som tidligere har jeg fått noen oppskrifter av mine svenske naboer, der jeg vil dele en av de med dere.

Sild brukes mye i Sverige, og da spesielt som sommermat. En typisk midtsommarafton-rett i følge min gode nabo Birgitta. Det tradisjonelle svenske midsommarmåltidet består av matjesild (fersk sild nedlagt med eddik og krydder), rømme og gressløk, nypoteter med dill samt jordbær til dessert. Tradisjonen med sild og poteter, som tidligere var enkel fattigmannskost, oppstod i byene på 1920-tallet. Mange drikker snaps till maten. Birgitta har gjort en liten vri på sin rett og oppskriften er følgende:

Sild fra 2 glass ilagd (kjøp ferdig eller lag selv)
1 tube lettkaviar
1 tube lettmajones
1 dl kraft fra sildeglasset
6 dl lett matfløte
1 bunt dill (klippes opp)
1/2 rød løk (strimler)
1/2 gul løk (strimler)
1/2 purreløk (i ringer)

Bland godt og la det trekke over natten. Serveres så med nypoteter og grovt knekkebrød :-)

Sild er en ypperlig kilde til vitaminene A, D og B12. Den er også rik på omega-3 fettsyrer. Så hvorfor ikke prøve denne retten nå på sensommeren?

Velbekomme :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar