♥ Sitronreker i avokadovugge på aioliteppe med pesto- og alfalfapledd ♥
4 personer
2 godt modne (nesten sorte) avokado
5 dl pillede store reker
4 ss orginal alioli
2 ss Pesto Italiano eller vanlig pesto
1 liten bunt alfalfa-spirer
1 lime eller sitron
NB! Bilde av forretten kommer neste gang jeg lager den! :-)
Tilberedning
Retten danderes direkte på asjettene.
Legg en ss alioli på hver asjett og spre den utover asjetter i sirkelbevegelser slik at det blir seende ut som en spiral. Del avokaoene i 2 på langs, og fjern stenen samt skallet, og legg midt på aliolispiralen på asjetten. Fordel rekene i hver av de fire avokadovuggene og topp deretter med 1/2 ss pesto som dekkes til med 1 liten klype alfalfaspirer. Pynt med et par lime- eller sitronskiver og legg de ved siden av avokadovuggen slik at hver og en kan velge hvor mye av saften de vil bruke over selve retten.
Tilbehør
For de som ønsker vin til forretten
vil jeg anbefale en klassisk Rheingau Riesling
som er akkurat passe tørr og perfekt til smakene i denne forretten.
Ellers er friskt isvann med litt lime et meget bra valg for de som ikke
drikker vin :-)
Velbekomme og -
GOD HELG! :-)
Denne passet godt som en liten aftenrett sammen med en skive grovt brød. Kjempegodt!
SvarSlettSå hyggelig å høre :-) Og flott at du tipser den som en aftenrett med grovt brød til, det skal jeg også prøve! Tusen takk :-)
SvarSlett