
1 squash
1 aubergine
1 rød/gul paprika
1 gul løk
1 rødløk
1 ts timian
1 ts basilikum
1 ts rosmarin
1 ss tomatpurè
1/2 ts sukker (kan sløyfes!)
1 ts knust hvitløk eller 1 hel hvitløksbåt
1/2 l cherrytomater eller 2 bokser knuste tomater
1-3 dl grønnsaksbuljong (etter eget ønske!)
Salt og pepper etter eget ønske - smak til!
Slik gjør du:
Del cherrytomatene i to og ha de i en kjele sammen med litt grønnsaksbuljong (velger du å bruke hermetiske tomater trenger du ikke buljongen med det første) og tilsett tomatpurè, hvitløk, timan, basilikum og rosmarin. La dette koke på svak varme mens du tilbereder resten.
Kutt grønnsaker og løk i passe store biter/båter og stek alt (porsjonsvis) i raps- eller solsikkeolje til det får en gyllen farge, og ha det deretter direkte i kjelen med tomatsausen.
Smak så til med salt og pepper. Ønsker du mer flytende konsistens sper du på med grønnsaksbuljongen du har stående. Tilsett litt sukker dersom du synes retten er for syrlig.
La retten småkoke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter - Ferdig! :-))
Spis den alene som en grønnsaksrett, sammen med ris og fisk/kjøtt til middag eller som et lunsjmåltid sammen med eksempelvis posjerte egg.
Har du ikke posjert egg før så finner du en god og detaljert veiledning ved å klikke her:
http://www.klikk.no/mat/article596045.ece
Velbekomme og GOD helg!! :-))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar