Velkommen til Eden Lifestyle

En livsstilsblogg med gode tips og råd der sunt kosthold, fysisk aktivitet og mentalt velvære er noen av "ingrediensene"

Det er viktig at vi mennesker tar godt vare på oss selv både fysisk, psykisk og sosialt slik at vi får en god hverdag og et godt liv

GOD helse ER en livsstil :-)

lørdag 17. mars 2012

Rita`s Ratatouille

Prøv denne klassiske franske retten som kan nytes både som en selvstendig rett eller som tilbehør, alene eller sammen med ris, til posjerte egg (bildet), laks eller kylling - KJEMPEGODT!! :-))


Dette trenger du:


1 squash
1 aubergine
1 rød/gul paprika 
1 gul løk
1 rødløk
1 ts timian 
1 ts basilikum
1 ts rosmarin
1 ss tomatpurè
1/2 ts sukker (kan sløyfes!)
1 ts knust hvitløk eller 1 hel hvitløksbåt
1/2 l cherrytomater eller 2 bokser knuste tomater
1-3 dl grønnsaksbuljong (etter eget ønske!) 
Salt og pepper etter eget ønske - smak til!


Slik gjør du:


Del cherrytomatene i to og ha de i en kjele sammen med litt grønnsaksbuljong (velger du å bruke hermetiske tomater trenger du ikke buljongen med det første) og tilsett tomatpurè, hvitløk, timan, basilikum og rosmarin. La dette koke på svak varme mens du tilbereder resten.

Kutt grønnsaker og løk i passe store biter/båter og stek alt (porsjonsvis) i raps- eller solsikkeolje til det får en gyllen farge, og ha det deretter direkte i kjelen med tomatsausen.


Smak så til med salt og pepper. Ønsker du mer flytende konsistens sper du på med grønnsaksbuljongen du har stående. Tilsett litt sukker dersom du synes retten er for syrlig. 


La retten småkoke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter - Ferdig! :-))


Spis den alene som en grønnsaksrett, sammen med ris og fisk/kjøtt til middag eller som et lunsjmåltid sammen med eksempelvis posjerte egg.


Har du ikke posjert egg før så finner du en god og detaljert veiledning ved å klikke her: 
http://www.klikk.no/mat/article596045.ece

Velbekomme og GOD helg!! :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar